Programări

În cazul în care alegeți să vă faceți o programare prin telefon și nu v-am răspuns, înseamnă că nu am avut posibilitatea să preiau apelul și voi reveni, în cel mai scurt timp posibil. Pentru aceasta, vă rog, să vă asigurați că îmi lăsați un număr de telefon la care puteți fi găsit(ă) dumneavoastră, nu o altă persoană.

Ședințele de consiliere psihologică și psihoterapie durează 50 de minute, iar cele de consiliere de familie 90 de minute.

Prețul unei ședințe de consiliere sau psihoterapie este stabilit în momentul în care facem programarea, acesta fiind diferit, în funcție de tipul intervenției. Programarea ședinței se stabilește de comun acord, la cea mai potrivită oră pentru ambele părți.

Ședința programată vă aparține în totalitate, de aceea întâlnirile programate și neonorate, împreună cu cele la care clientul întârzie, sunt plătite integral. Dacă aveți nevoie să anulați o programare, vă rog să anunțați cu cel puțin 48 de ore înainte și ședința nu va fi taxată. Excepție fac situațiile neprevăzute (situații de urgență, boli grave și/sau contagioase).

Prin formular de contact

TARIFE:

Consiliere psihologica si phisoterapie individuala: 150 LEI – 50 MIN

Psihoterapie de cuplu si familie: 180 LEI – 80 MIN

Consiliere si psihoterapie parentala: 150 LEI – 60 MIN

PROGRAM:

Luni – Vineri: 17:00 – 21:00

Sambata: 10:00 – 14:00

Ce este psihoterapia online?

Psihoterapia online (e-therapy sau cyber-counseling) este o abordare a serviciilor din domeniul sănătății mintale prin care psihoterapeutul oferă suport de specialitate prin intermediul internetului. Se poate realiza prin e-mail, conversații scrise în timp real (online chat), apeluri telefonice conectate la internet sau prin conexiune video (video conference). Creșterea accelerată a acestor servicii a dus la înființarea International Society for Mental Health Online.

De când a apărut? Se știe că Freud folosea scrisorile pentru a comunica cu clienții aflați la distanță, iar primul grup de suport (self-help group) online a apărut în 1982.

În prezent . Astăzi, există specialiști care încurajează psihoterapia online, alții care o privesc cu scepticism. Deși nu sunt prea multe studii care să dovedească eficiența terapiei online, un studiu publicat în jurnalul  Psychiatric Services spune că pacienții care au primit tratament pentru sănătatea mintală, prin video conferințe, au raportat un nivel ridicat de satisfacție.

Pentru servicii de psihoterapie și/sau consiliere prin Skype aveți nevoie:

 • să nu fiți sub influența unui tratament psihiatric sau de altă natură, care vă poate influența starea psihică;
 • să aveți disponibilitatea de a vorbi despre lucruri importante din viața dumneavoastră, prin intermediul unui dispozitiv electronic;
 • să aveți la dispoziție un spațiu în care să poată fi respectată confidențialitatea;
 • să nu fiți întrerupt/ă de alte persoane, pe durata ședinței de psihoterapie sau consiliere;
 • să aveți un dispozitiv electronic (laptop, desktop sau telefon) cu conexiune bună la internet;
 • să aveți aplicația Skype, instalată pe dispozitivul dumneavoastră.

Plata serviciilor se va face prin transfer bancar sau cash.

:

Avantaje

 • oferă acces celor care locuiesc în zone rurale/ izolate sau persoanelor care nu se pot deplasa
 • poate fi mai ușor de programat datorită faptului că nu necesită deplasare
 • este mai ușor de accesat. Anumitor persoane le este greu să vorbească despre ei în cabinet, dar o fac cu ușurință prin intermediul calculatorului
;

Dezavantaje

 • nu este potrivită pentru persoanele cu tulburări psihiatrice severe
 • psihoterapeutul nu poate interveni în situații de criză
 • uneori, se pot pierde informații ce țin de limbajul nonverbal
 • anumite persoane au îngrijorări de natură etică su legală

Psihoterapia – un proces responsabil și asumat

De ce nu mai dau consultanță gratuită?

\

1. Pentru că doar sfaturile prietenilor sunt gratuite, consultanța este rodul muncii unui specialist.

\

2. Pentru că nu iți spun să faci “cum zic eu”, ci te ajut să iei cea mai bună decizie în cunoștință de cauză și argumentat.

\

3. Pentru că, dacă primești consultanță gratis, nu vei mai pune preț pe ea.

\

4. Pentru că am în spate peste 10 de ani de experiență profesională, examene, cursuri, zeci de mii de pagini citite și sute de acte normative.

\

5. Pentru că noaptea trecuta am stat până la 2 să citesc un proiect, în timp ce tu dormeai. Sau duminică am ronțăit un articol din apa.org, ICD, DSM, vreo 5 ore, în timp ce tu erai la plajă.

\

6. Pentru că ziua mea are tot 24 de ore, la fel ca a ta, și nici ție nu îți ajunge timpul.

\

7. Pentru ca tu vei salva bani sau vei face bani de pe urma opiniei mele. Același drept am și eu: să fac bani de pe urma muncii mele.

\

8. Pentru că nu toate cazurile asemănătoare sunt la fel, iar eu, ca săîți dau cea mai bună opinie, trebuie să studiez speța, documentele, particularitățile și să mă duc din nou la lege, că poate s-a modificat ceva între timp, în avantajul tău.

\

9. Pentru că trebuie să studiez zilnic ca să îți pot da un răspuns argumentat.

\

10. Pentru că discriminez alți oameni care apreciază munca mea și mă plătesc pentru ea.

\

11. Pentru că îmi respect profesia și colegii și nu pot profesa pe un tarif de 0 zero lei.

\

12. Pentru că prefer să aleg singură să ajut oameni în nevoie, activități civice sau voluntariat și sunt implicată suficient în cauzele mele, cât să îmi aducă satisfacție. Tu în ce proiecte de caritate ești implicat?

\

13. Pentru că, de cele mai multe ori, nu am primit nici macăr “mulțumesc”. Ba chiar am fost certată.

\

14. Pentru că, la rândul meu, respect fiecare specialist pe domeniul lui. Nu ma tund singură și nici gratis, nu îmi scot singură dinții și nici gratis, nu îmi repar singură centrala și nici gratis.

\

15. Pentru că în profesia mea 1 + 1 nu fac 2 de fiecare dată. Pot face +3 sau -5. Depinde. Înotdeauna se poate și Atfel…

Responsabilitățile părților în ședintele de psihoterapie/consiliere/dezvoltare personală/coaching

 • Scopul nostru, ca profesionisti, este de a gasi solutii impreuna cu dvs la problemele pentru care apelati la noi.
 • Psihoterapeutul este specialist in modul de abordare a terapiei, de desfasurare a sedintelor, in ghidarea clientilor; Nu este specialist in viata clientului, fiecare fiind specialist in propria viata; ca atare, fiecare dintre noi va depune efort si va fi responsabil de partea lui !
 • Psihoterapeutul isi asuma obligatia sa ofere un cadru de lucru adecvat terapiei, confortabil, de liniste si siguranta; deasemenea va oferi asistenta si support de-al lungul procesului si va explora impreuna cu pacientul aspectele si dificultatile cu care se confrunta acesta;
 • Intalnirile noastre vor continua atat timp cat este util pentru dvs. Daca doriti sa intrerupeti sedintele, este de dorit sa ma anuntati cu doua saptamani inainte, deoarece este necesar ca incheierea sa fie planificata, pentru a putea include anumite activitati;
 • In cazul in care serviciile noastre nu sunt cele potrivite pentru dvs, va putem recomanda serviciile altor profesionisti in domeniu.

Va garantam confidentialitatea intalnirilor noastre, cu anumite exceptii:

* cand aveti intentia de a va vatama, de a vatama alte persoane, pentru protectia sanatatii publice, pentru prevenirea unui pericol , pentru prevenirea savarsirii unei fapte penale ori pentru inlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte.

– In calitate de client este nevoie sa spuneti ce anume doriti de la demersul terapeutic, ce doriti sa schimbati sau sunteti dispus sa faceti pentru a provoca schimbarea dorita. In acest scop trebuie sa va asigurati ca doriti cu adevarat schimbarea ( fiind onest cu dvs insiva) ,ca sunteti pregatit si dispus sa primiti ajutor si sa actionati in acest sens.
– Cand veniti pentru prima oara la terapie este nevoie sa va asigurati ca ati luat toate detaliile despre locatie, ora si data, modalitatea de plata a sesiunilor.
– In caz de contramandare a sedintei, va rog sa ma informati cu cel putin 24 de ore inainte.
– Daca se intampla sa lipsiti 2 sedinte consecutive, este bine sa va intrebati ce se intampla si sa discutam despre aceste aspecte.
– In caz de inregistrare audio/video  vi se va cere consimtamantul.
– Retineti ca a rezolva simptomele este una si a gasi si rezolva cauzele suferintelor este altceva. O
interventie eficienta se adreseaza cauzelor, nu doar remiterii simptomelor. Personal, am convingerea ca o interventie terapeutica eficienta nu este aceea care are pe moment rezultate spectaculoase ( exc: situatiile de criza,,…), ci in timp, rezultate durabile, concrete, adecvate.
– Este recomandabil sa avem feedback ( de ambele parti) la inceputul/finalul fiecarei sedinte pentru a putea evalua/reevalua obiectivele, desfasura terapia in cele mai bune conditii, cu cea mai potrivita abordare.

 

ATENTIE! Consilierul/psihoterapeutul nu face magie – ci echipa. Si nu e Superman/Superwoman! Uneori este nevoie si de psihiatru si nu numai (de echipa de medici).

 • Nu exista maturizare fara durere!

*Adaptari ale criteriilor lui IrvinYalom pentru psihoterapie:

– Persoanele care vin la dezvoltare personala, consiliere, psihoterapie este nevoie sa aiba :

 1. a) motivatie intrinseca (sa nu intervina nimeni altcineva pentru ele, sa nu fie trimise, somate de de sot, sotie, parinti, colegi, sefi)
  b) deschidere psihologica
  c) capacitate de a isi examina comportamentele si de a le analiza
  d) capacitate de introspectie
  e) disponibilitate pentru autodezvaluire
  f) capacitate de a gindi despre emotiile proprii
  g) QI peste 80
  h) sa nu fie incadrate in categoriile de mai jos*

*Nu corespund persoanele :

– fara simt psihologic care refuza sau sint incapabile de a se autoanaliza, fara simt al introspectiei
– insuficienta de a isi stapini propriile emotii si sentimente
–  care doresc sa li se dea raspunsuri pe tava, la foc automat, fara ca ele sa lucreze deloc la constientizarea problemelor
– care refuza sistematic luarea in considerare a unor cadre de referinta noi, a unor alte perspective decit cele vechi
– care refuza disconfortul sedintelor (a lucra asupra noastra este de multe ori dificil si este nevoie de un anumit grad de toleranta a suferintei)
– care au un grad mare de negare a problemelor
– care sufera de tulburari cerebrale (neurologice), demente…
– care au QI sub 80

Înțelegere și acceptare