Consiliere psihologică și psihoterapie

Consilierea psihologică implică intervenția specialistului psiholog (sau asimilat) în optimizarea personală și în ameliorarea problemelor psiho-emoționale și de comportament. Consilierea psihologică se deosebește de psihoterapie.

Psihoterapia este intervenția psihologică realizată științific și în spirit umanist, (a) în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale, (b) în scopul modificării factorilor psihologici implicați în tulburările psihice, psihosomatice și în tulburările somatice și (c) în situații de risc.

PSIHOLOGUL/PSIHOTERAPEUT contribuie la trecerea peste limitele care te obstacoleaza sau pentru care simți că nu mai ai resurse…

PSIHOLOGUL ESTE: GHID, ANTRENOR, SUPORT, CAMARAD, VINDECĂTOR, TRANSLATOR (între stările, simptomele tale și tine)  ÎNSOȚITOR, ÎNDRUMĂTOR, CĂLĂUZĂ. Pregătirea și formarea lui e complexă, deloc ușoară și continuă pe tot parcursul existenței.

Înțelegere și acceptare

O condiție de bază este să ceri ajutor când nu te mai descurci, când nu mai ești funcțional! Fie prietenilor, familiei, fie psihologului/psihiatrului! Pentru că așa cum dragoste cu forța nu se poate, nici la psihoterapie nu te duce nimeni împotriva voinței tale! Dacă se întâmplă așa, rezultă eșec!

Este un semn de inteligență să consulți un psiholog atunci când ai o durere psihică, așa cum mergi la medic când ai o durere fizică!

Focusati-va pe voi înșivă, pe ceea ce doriți să fiți/deveniți, să cunoașteți, să faceți, să simțiți, să iubiti…și nu vă suspectați că asta înseamnă egoism! Nu e, dimpotrivă…

Definiți ce reprezintă pentru voi succesul și fericirea! Să știți, că la sfârșitul vieții, cei mai mulți oameni au mărturisit că deși au avut bani, proprietăți, confort… bucuria maximă le-a fost data de relațiile sănătoase și armonioase în familie, cu prieteni, cu ei înșiși!

Până la urmă, oricum aș da-o și aș întoarce-o, credința mea este că “secretul” psihoterapeutului constă în iubire, generozitate și pregătire continuă! Nu știm ce-și va aminti clientul din ceea ce-i spunem sau ce lucrăm împreună, dar cu siguranță își va aminti cum l-am făcut să se simtă! Și, la sfârșitul zilei, e tot ceea ce contează!

Dezvoltare personală

Evoluție fizică, emoțională, mentală, spirituală

Consiliere vocațională

Career coaching – Consiliere profesională – Consiliere în carieră

Psihoterapie la locul de muncă

Liniște și productivitate – Relații etic construite – Eficiență