Ştiţi deja că Universul ne doreşte fericite! Dorinţa este carburant pentru mişcare, acţiune şi satisfacţie. Dorinţa şi plăcerea ne-au creat. Şi cel puţin orgasmul tatălui.

Ştim despre creier că este cel mai mare organ sexual din corp. Clitorisul este singurul organ din corpul feminin al cărui singur rost este plăcerea! Dar şi plămânii şi inima şi ficatul şi rinichii şi stomacul cu intestinele au porţia lor de dăruire în procesul drăgăstoso-sexual. Recomandabil este să mâncăm înainte de sex: o gustare, o căpşună, şampanie sau vin, adica light, “împreunarea de calitate” nu se face cu burta plină, cum vedem in filme!

Organele noastre funcţionează bine când simţim emoţii care ne fac plăcere sau când avem activităţi care ne aduc satisfacţii.Sângele circulă vesel şi îmbunătăţit şi aduce substanţele nutritive în toate celulele, eliminând produsele rezultate din metabolismul celular. Adică aduci provizii în frigider şi arunci gunoiul în acelaşi timp. Toate astea au loc prin intermediul unui gaz numit oxid nitric. Când simţim plăcere, calm, relaxare, oxidul nitric este eliberat în cantităţi mici în cea mai mare parte din reţeaua vaselor sanguine. Fiindcă este un gaz, se răspândeşte rapid în toate direcţiile, chiar prin pereţii celulelor. Oxidul nitric activează puternic circulaţia şi determină producerea neurotransmiţătorilor (betaendorfina, serotonina, prolactina, etc).In momentul orgasmului, are loc o explozie de oxid nitric dătător de viaţă, care induce şi creşterea nivelurilor tuturor celorlalţi neurotransmiţători  care ne fac să ne simţim bine. Orgasmele feminine au multă înţelepciune de împărtaşit: sunt o metaforă care ilustrează cât de mult acţionează plăcerea în corpul şi viaţa noastră. Oxidul nitric este o resursă regenerabilă, corpul poate s-o producă din belşug, dar asta nu se întâmplă automat. Cu ceva efort. Rodul nu se manifestă dacă sămânța nu e îngrijită.Durata de viaţă a acestei molecule este de câteva secunde. Este produsă când e nevoie de ea, dacă există condiţiile potrivite.

Țineți cont că:

 1. Organismul femeii este excitat şi este păstrat sănătos de nivelul ridicat de oxid nitric. Oxidul nitric este molecula scânteii de viaţă și de poftă.
 2. Viaţa sănătoasă şi savuroasă începe cu gânduri potrivite, iubăreţe de voi înşivă, constructive şi optimiste. Ele cresc nivelul de oxid nitric. Si vitalitatea.
 3. Alimentele proaspete, de culori diferite, ceva exerciţiu fizic, yoga, masaj, acupunctura, suplimentele naturale adecvate, hobby-urile sunt alte căi de ridicare a nivelului oxidului nitric.
 4. Râsul, reducerea frustrărilor, diminuarea tristeţii (schimbă ce poţi, acceptă ce nu poţi schimba şi fă diferenţa între cele două), împăcarea cu sine, controlul furiei conteaza mult în manifestarea oxidului nitric.
 5. Curajul de a va lăsa în seama magiei, plăcerii, bucuriei şi iubirii “face echipă” cu oxidul nitric.

Corpul nostru a fost conceput pentru a simţi plăceri nelimitate…

Nu există limite de vârstă pentru a avea o relaţie de orice fel, inclusiv viaţă sexuală pasională. Decentă…Elegantă…Discretă! Menopauza nu înseamnă moartea şi nici măcar moartea dorinţei pentru intimitate în dormitor (sau unde vreţi). Atât timp cât ne menţinem/ne creem o sănătate fizică şi emoţională, avem şi viaţă sexuală adecvată.

Sunt tehnici şi exerciţii la îndemâna noastră care ne menţin organele “antrenate”, în funcţionare optimă pentru vârsta la care ne aflăm.

Dar 1

Salutul Soarelui

 1. Ridicăm braţele, inspirăm şi apoi aducem palmele, lipite vertical, în dreptul gâtului;expirăm
 2. Ridicăm braţele, extensie pe spate; inspirăm.
 3. Ne aplecăm în faţă, punând palmele pe sol; expirăm.
 4. Ducem piciorul stâng în spate, mâinile pe sol, capul dat cât mai pe spate (privim soarele), spatele drept;inspirăm.
 5. Ducem piciorul drept în spate, călcâiele lipite de sol și ridicăm bazinul, astfel ca între trunchi şi picioare să se formeze un V, bărbia cât mai în piept, spatele drept, privirea interioară orientată spre ombilic;apnee – retenţia aerului
 6. Coborâm la sol, punctele de contact fiind bărbia, pieptul, genunchii, degetele de la picioare, bazinul rămâne ridicat; expirăm.
 7. Coborâm bazinul cât mai aproape de sol, ridicăm trunchiul, coatele întinse, capul dat pe spate; inspirăm
 8. Trecem în V și ridicăm bazinul, călcâiele lipite de sol, sprijin pe mâini, bărbia cât mai în piept, spatele drept, privirea orientată spre ombilic; apnee
 9. Ducem piciorul stâng în faţă, piciorul drept rămâne întins pe spate; apnee
 10. Aducem piciorul drept lângă stângul, suntem aplecaţi, picioarele drepte; expirăm
 11. Ridicăm braţele, extensie pe spate;inspirăm
 12. Revenim cu palmele lipite vertical în dreptul gâtului; expirăm. Mulțumim!

Dar 2

Tehnica pentru conștientizarea și perfecționarea respirației

Te aşezi comod pe scaun. Spatele drept, picioarele în contact cu solul.

Inspiri o lumină aurie care îţi umple corpul, apnee câteva secunde şi expiri pe gură un abur cenuşiu care reprezintă toxinele acumulate.

Apnee pe gol, câteva secunde şi din nou…

Incepi să faci această respiraţie chiar acum. 15 minute.

Si pe urmă în fiecare zi, de câte ori vrei, nu mai puţin de 15 minute.

După o lună învaţă-i şi pe alţii. Impartaşeşte! E terapeutic. Generozitatea întinereşte pe interior…Si pe exterior!

Dar 3

Zâmbetul interior

Dr. Saida Desilets a adaptat această tehnică pentru cultivarea energiei sexuale. Ajută la crearea unei relaţii mai strânse cu propria fiinţă, la trăirea mai profundă a intimităţii:

– Inchideţi ochii şi amintiţi-vă zâmbetul unei persoane pe care o iubiţi şi în care aveţi încredere. In timp ce simţiţi cum îi răspundeţi la acel zâmbet, îndreptaţi propriul zâmbet în interiorul corpului vostru. Imaginaţi-vă că zâmbiţi fiecărui organ şi fiecărei părţi a corpului (inclusiv inimii şi organelor genitale), în special acelor părţi faţă de care nu manifestaţi de obicei iubire. Vă recomand să puneţi mâna stânga pe inimă şi mâna dreaptă deasupra organelor genitale, în timp ce faceţi acest exerciţiu, trimiţând în mod conştient energia iubirii ”inimii de sus” către ”inima de jos”  – organele genitale.

– Acest exerciţiu are o foarte mare putere de vindecare şi de transformare in sens bun. Pe măsură ce veţi putea să zâmbiţi fiecărei părţi a corpului şi să simţiţi respectul şi bucuria înnăscută pentru ceea ce sunteţi şi cine sunteţi, vă veţi conecta la potenţialul nelimitat al plăcerii. Este o cale puternică de a onora cea mai importantă sursă de ruşine a femeilor şi de a o transforma în cea mai mare sursă de plăcere. INDRĂZNIȚI!

Dar 4

Filme de văzut întru inspirație, curaj și voie bună: OUR SOULS AT NIGHT ( Jane Fonda & Robert Redford), BOOK CLUB ( Clubul femeilor dezlănţuite  – Diane KeatonJane FondaCandice Bergen, Mary SteenburgenAndy Garcia), MAMMA MIA HERE WE GO AGAIN…